Devon Rex

Katers

Unai

Lion

 

Poezen

Wiep

Djoleen

Djazz

Elvira

Janine

Janny

Welkom op de site van de Devon Rex Cattery Knuffelkont.

Wij wonen samen met onze lieve en balorige knuffelkonten in Oldeberkoop (Friesland).

Wij genieten elke dag van deze bijzondere katten, ze zijn zeer sociaal, knuffelig en slim. Laat vooral niets eetbaars liggen, (bijna) alles krijgen ze open. Ze gaan zover, als het niet lukt gooi je het op de grond, gaat het zeker open! Ze zijn zeer aanwezig, willen graag alles zien en weten wat je aan het doen bent. Het liefst doen ze mee.

In de loop van 2007 is het idee ontstaan om te gaan fokken. Daar heb je natuurlijk wel poezen voor nodig. Op dat moment hadden wij alleen katers! Dus op zoek naar poesjes. Wij wilden erg graag een point of een tonkinees poesje.

Na lang zoeken vonden wij een mooi nestje. Helaas geen poesje maar een katertje blue mink. Hij bedacht dat het leuk zou zijn bij ons te komen wonen! Dus maar overstag. Een kater, Beau, maar zo ontzettend lief en mooi. Mijn dochter vond een mooi Devon poesje, La Luna, is blue tortie met een klein wit snoetje. Het is een half zusje van Beau. La Luna is ondertussen definitief naar Groningen verhuisd en is gesteriliseerd.

Verder op zoek naar toch dat poesje. Enn..jawel in Duitsland vonden wij Anna. Een chocolade tortie tabby point poesje. Ons eerste poesje.
In het najaar van 2010 hebben we een nieuwe geheel blauwe dame in de groep gekregen. Lio is een aanwinst en is op dit moment van de pil om krols te worden. We zijn benieuwd naar de combinatie met Beau.

Wij willen graag zo af en toe een nestje fokken op gezonde wijze. Ons doel is om lieve en sociale kittens op deze wereld te zetten. Hierbij goed op te letten dat de inteelt niet te hoog gaat worden.
Het plezier en welzijn van onze katten staat op de eerste plaats. Ze leven dus ook als één groep in huis. En worden niet opgesloten.
De reden voor herplaatsen zou kunnen zijn een poes of kater niet gelukkig is in de groep.

Een Devon is erg aanhankelijk, wij willen dus geen kitten plaatsen indien deze alleen komt te wonen bij u thuis. Wij vragen van u om al een kat in huis te hebben, dit mag ook een HTK kat zijn. Of, wat natuurlijk erg leuk is om 2 Devons te adopteren.

Op dit moment hebben wij nog geen buiten verblijf in ons nieuwe huis. Dit zal in het voorjaar worden aangepast zodat onze katten lekker naar buiten kunnen. Op deze manier kunnen zij lekker genieten van het zonnetje. Pas op! Door de zon verbranden ze snel. Even het koppie insmeren met zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor. Wij plaatsen dus geen kittens die buiten vrij mogen rondlopen. De gevaren zijn te groot, het verkeer en ziekten die ze kunnen oplopen. En de gevechten met andere katten of honden willen wij ze niet aandoen. Ze zijn toch een beetje onze kinderen, daar ben je ten slotte ook voorzichtig mee.

Wij vinden de gezondheid belangrijk. Elk jaar laten wij de poezen en dekkaters testen op Fiv/Felv/HCM/PKD/CMS. Daarnaast zijn ze getest op pattela luxatie. De eerste keer laten wij ook de bloedgroep bepalen. Erg belangrijk om vergiftiging van de kittens door de moeder(melk) te voorkomen. Natuurlijk krijgen ze ook jaarlijks hun enting.